Næste ‘Nybyggerne’ bliver i weekenden 20.-22. september. Der kommer mere info op her på siden inden sommerferien. 

Nedenfor kan du se beskrivelsen af det Nybyggerne vi afholdt i april 2019.  

Nybyggerne

Liverollespil på Efterskolen Epos lørdag d. 27. april

Kan du lide fantasy-rollespil der lægger vægt på karakterspil, drama og på at skabe en spændende fortælling sammen? Så overvej at tage med, når Sønderborgs liverollespilsklub (SLURK) og Efterskolen Epos afholder rollespillet ‘Nybyggerne’!

Nybyggerne er et rollespil, som handler om intriger, politik og mødet med det ukendte – sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor tre grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert og farligt: Hvis de tre grupper skal klare sig godt i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion og hvilken kultur skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan mønstre respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


 

Genre og spillestil

Du kan deltage i spillet på flere måder. Hvis du synes forhandling, intriger og drama er interessant, kan du fokusere på det politiske spil omkring stormøens råd. Hvis du er mere til action og eventyr kan du medbringe dit sværd eller din bue, og tage på ekspeditioner ind i skoven, og måske være med til at finde rigdomme, som kan hjælpe dit hus frem mod en lysere fremtid.
I løbet af spillet vil der blive afholdt 4 store tingmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen. 

Tre huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de tre huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante folk fra Thyros eller de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Der vil også være roller og NPC’ere, som ikke er knyttet til de tre huse. Der vil blandt andet være øens ‘vilde’ oprindelige befolkning – grønhuderne – som er en konstant trussel for bebyggelsens sikkerhed.  

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en oversigt over spillets roller. Når du tilmelder dig så vælger du samtidig en rolle (under din tilmelding bliver du automatisk ført til siden hvor du vælger roller). Hvis du foretrækker at skrive en rolle selv, så kan du også gøre det og sende teksten til Mathias for at få rollen godkendt ( forstander@efterskolen-epos.dk ) – eller skriv dit rolleforslag som ‘kommentar’ direkte inde i rolledokumentet. Sørg for, at den rolle, du skriver, har relationer til de andre karakterer i spillet. (Undgå at skrive en rolle som netop er ankommet til øen og slet ikke kender nogen – for det vil give dig for lidt baggrund at spille på).
Du er selvfølgelig også meget velkommen til at tage en af de forskrevne roller, og så selv digte videre på den.  

Hvem er spillet for?

Spillet er skrevet sådan, at det især henvender sig til dig, der er imellem 11-19 år. Ældre rollespillere er naturligvis mere end velkomne til at komme og bidrage til spillet – som spillere eller evt. som NPC’ere. Og yngre rollespillere er også velkomne, evt. ledsaget af en ældre ‘garvet’ rollespiller.  

Skab fordybelse – og brug off-game rummet når du trænger til pause

Nybyggerne er skrevet som et scenarie, der lægger vægt på indlevelse i rollerne. Det gode og intense drama næres, når alle er i deres rolle og derved bidrager til magien omkring den fælles fortælling. Undgå derfor så vidt muligt off-game snak i spilområderne. Når du trænger til en pause fra spillet så brug vores off-game rum. Der kan du drikke en kop the eller kaffe, få en sludder, spise en snack, spille et slag skak eller hvad du ellers har lyst til, indtil du er klar til at bevæge dig ud i spillet igen. 

Dagens forløb

Vi starter lørdag formiddag kl. 10.10 (det passer med at du godt kan nå det, hvis du kommer med Bøjden-Fynshav færgen) med indtjekning og briefing. Derefter kommer vi til at bruge noget tid på speeddating og opbygning af relationer: Vi kommer til at tale med hinanden på skift to-og-to, så vi kan begynde at få et indtryk af hinandens karakterer, skabe relationer, konflikter, forhistorier med mere. -Vi skal jo forestille alle at være indbyggere i det samme lille ø-samfund, så for realismens skyld er det vigtigt, at vi bruger lidt tid på at lære hinandens roller at kende. Der bliver også tid til, at du kan mødes med hele dit hus/din orden. 

Selve spillet begynder omkring frokost, og slutter lørdag aften omkring kl. 20. Efter spillets officielle afslutning er det muligt at spille videre og måske deltage i fejringen af, at øen har fået valgt en fyrste (eller sørge over det kaos og den truende borgerkrig, som stadig hænger over øen). Når aftenens festligheder runder af, kan du overnatte i et af spillets telte, i eget telt eller i Epos’ gymnastiksal i medbragt sovepose.

Pris

Prisen for scenariet er 100 kr som betales ved tilmeldingen via mobile pay til 78014. Eller, alternativt, som kontooverførsel til Reg: 5969 Konto: 0001188979. Husk at angive navn sammen med betalingen. 

Mad

Prisen inkluderer frokost og aftensmad lørdag, snacks samt morgenmad søndag til de, der overnatter.

Debrief og nedpakning

Søndag morgen debriefer vi spillet og hjælper hinanden med at pakke ned. Vi er færdige med det hele inden søndag middag. Hvis du har brug for at tage afsted tidligere søndag formiddag, og derfor ikke kan deltage i hele oprydningen, så skriv dette når du tilmelder dig. 

Anden praktisk info

Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. De betyder bl.a. at arrangementet naturligvis er helt alkoholfrit. Bemærk også at Epos’ grund er røgfri. 

Spillet arrangeres af Epos og SLURK men er åbent for alle, og vi håber at få besøg af rollespillere fra nær og fjern! (Inviter gerne folk du kender fra andre klubber med til spillet)

Hvordan melder jeg mig til?

Tilmeld dig her. Tilmeldingen foregår ‘først til mølle’ via denne side, og der vil af hensyn til spildynamikken være begrænsning på deltagerantallet. Men frygt ikke: Hvis du ikke nåede at tilmelde dig i tide, er der måske stadig en plads til dig som NPC. -Skriv til forstander@efterskolen-epos.dk

Spørgsmål?

Skriv til Mathias Granum, forstander@efterskolen-epos.dk . Eller brug forummet i facebookbegivenheden.