Nybyggerne – aflyst pga Corona

Liverollespil på Efterskolen Epos d. 12.-13. september 2020 (SCENARIET ER NU FULDT BOOKET)

OBS: Spillet er flyttet fra april til September pga. Corona-situationen. Det har medført nogle ændringer i forhold til den oprindelige plan, bl.a. at overnattende gæster skal sove i medbragt telt. Se al den nyeste info i informationsbrevet udsendt 6. september 2020.)

Kan du lide fantasy-rollespil der lægger vægt på karakterspil, drama og på at skabe en spændende fortælling sammen? Så overvej at tage med, når Sønderborgs liverollespilsklub (SLuRK) og Efterskolen Epos afholder rollespillet ‘Nybyggerne’!

Nybyggerne er et rollespil, som handler om intriger, politik og mødet med det ukendte – sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor tre grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert og farligt: Hvis de tre grupper skal klare sig godt i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion og hvilken kultur skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan mønstre respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


 

Genre og spillestil

Du kan deltage i spillet på flere måder. Hvis du synes forhandling, intriger og drama er interessant, kan du fokusere på det politiske spil omkring stormøens råd. Hvis du er mere til action og eventyr kan du medbringe dit sværd eller din bue, og tage på ekspeditioner ind i skoven, og måske være med til at finde rigdomme, som kan hjælpe dit hus frem mod en lysere fremtid.
I løbet af spillet vil der blive afholdt 4 store tingmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen. 

Fire huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de fire huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante folk fra Thyros, de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen eller det filosofiske fællesskab Stoikerne. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en  oversigt over spillets roller. Hvis du foretrækker at skrive en rolle selv, så kan du også gøre det og sende teksten til Mathias for at få rollen godkendt – mathias@efterskolen-epos.dk .

Sørg for, at den rolle, du skriver, har relationer til de andre karakterer i spillet. Undgå at skrive en rolle som netop er ankommet til øen og slet ikke kender nogen – for det vil give dig for lidt baggrund at spille på.

Sørg også for at din rolle har en vis realisme over sig og ikke er for ‘magisk’ – se f.eks. om du kan ramme stemningen fra de første par sæsoner af ‘Game of Thrones’. (Så: Datter af en fattig adelsfamilie med et konfliktfyldt/kompliceret forhold til sine søskende = cool! Dæmonfyrsten Balthazar der leder efter en amulet der kan sikre ham verdensherredømmet = ikke så cool – i hvert fald ikke lige i dette spil ;o)  )

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at tage en af de forskrevne roller, og så selv digte videre på den.  

Ud over at vælge (eller skrive) en rolle, så skal du også vælge en håndfuld mål eller missioner til din rolle. Dine mål vil give din karakter dybde og vikle dig ind i spillets plot. Se listen med mål og missioner.  

Hvem er spillet for?

Spillet er for rollespillere i alderen 8-20 år. Rollespillere over 20 år kan søge om at deltage som NPC’er eller som spillere – det gør du ved at skrive til Mathias på mathias@efterskolen-epos.dk og fortælle lidt om, hvad du gerne vil bidrage med og/eller hvilken type rolle du gerne vil spille.

Forældre eller klubpædagoger er desuden meget velkomne til deltage i spillet sammen med deres unge rollespillere.

Nybyggerne er et spil, som fokuserer på drama, karakterspil, politik og intriger. Men hvis man er en yngre spiller (på f.eks. 8-10 år), som har mere lyst til eventyr og kamp, så er spillet designet sådan, at du også kan vælge at fokusere på det.

Skab fordybelse – og brug off-game rummet når du trænger til pause

Nybyggerne er skrevet som et scenarie, der lægger vægt på indlevelse i rollerne. Det gode og intense drama næres, når alle er i deres rolle og derved bidrager til magien omkring den fælles fortælling. Undgå derfor så vidt muligt off-game snak i spilområderne. Når du trænger til en pause fra spillet så brug vores off-game rum. Der kan du drikke en kop the eller kaffe, få en sludder, spise en snack, spille et slag skak eller hvad du ellers har lyst til, indtil du er klar til at bevæge dig ud i spillet igen. 

Program for dagene

Tid: Lørdag d. 12. kl. 9.30 – søndag d. 13. kl. 12.30. Hvis du kommer langvejsfra er du velkommen til at ankomme fredag aften fra kl. 19.30 og overnatte på Epos. Hvis du ankommer fredag aften kan det være vi vil bede om din hjælp med nogle praktiske forberedelser af spillet. 

Yngre spillere (under 11 år) kan nøjes med at deltage om lørdagen i tidsrummet kl. 9.30-16.30. (Så behøver man ikke tænke i overnatning).
Ældre spillere kan overnatte i medbragt telt.

Lørdag starter vi med tjek ind, briefing og relationsworkshops i de fire ‘huse’ og på tværs af huse. Vi kommer til at tale med hinanden på skift to-og-to, så vi kan begynde at få et indtryk af hinandens karakterer, skabe relationer, konflikter, forhistorier med mere. -Vi skal jo forestille alle at være indbyggere i det samme lille ø-samfund, så for realismens skyld er det vigtigt, at vi bruger noget tid på at lære hinandens roller at kende. Selve spillet begynder sidst på formiddagen og slutter lørdag aften omkring kl. 22, hvorefter vi samles og deler highlights fra spillet.   

Søndag pakker vi ned i fællesskab og ser billeder fra scenariet. Vi slutter af med at spise pandekager sammen. Vi forventer, at alle der er 13 år eller ældre deltager i nedpakningen og oprydningen/rengøringen efter spillet (medmindre man ved tilmeldingen laver anden aftale med Mathias).
-Sidste gang vi holdt Nybyggerne var der så meget knald på nedpakningen og på duracell-kanin-nedpakkerne, at de gik i gang med at lave mavebøjninger efter endt nedpakning… (se selv videoen)

Søndag kl. 12.30 er siger vi tak for denne gang. 

Pris 
Deltagelse koster 130 kr. som inkluderer kost og logi. For yngre spillere, som kun deltager lørdag kl. 9.30-16.30 er prisen 70 kr. Forældre til spillere kan deltage gratis.

Prisen betales ved tilmeldingen via mobile pay til 78014. Eller, alternativt, som kontooverførsel til Reg: 2720 Konto: 4397 490 594. Husk at angive navn sammen med betalingen. 

Mad

Prisen inkluderer forplejning under scenariet.
Medbring selv et krus – gerne et, der ser lidt gammeldags ud, f.eks. af keramik. Det ser sejere ud end at drikke af et plastikkrus. 

Anden praktisk info

Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. De betyder bl.a. at arrangementet naturligvis er helt alkoholfrit. Bemærk også at Epos’ grund er røgfri. 

Spillet arrangeres af Epos og SLuRK men vi vil meget gerne have besøg af rollespillere fra nær og fjern! (Inviter gerne folk du kender fra andre klubber med til spillet)

 

Tilmelding

Tilmeldingen foregår ‘først til mølle’ via denne side, og der vil af hensyn til spildynamikken være begrænsning på deltagerantallet. Men frygt ikke: Hvis du ikke nåede at tilmelde dig i tide, er der måske stadig en plads til dig som NPC. -Skriv til mathias@efterskolen-epos.dk

-Hold dig orienteret om sidste nyt i eventets facebookbegivenhed. Via begivenheden har du også mulighed for at begynde at danne relationer til andre spilleres karakterer allerede inden spillet. 

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 4. september (senere tilmelding er mulig, men koster 200 kr. i stedet for 130 kr.).  

Spørgsmål?

Vi har lavet et dokument hvor vi samler nogle af de ofte stillede spørgsmål vedr. spillet.  Du kan også stille spørgsmål til andre spillere og arrangører facebookbegivenheden. Eller du kan skrive til Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk . Hvis du ønsker at lære universet at kende kan du læse myter fra. de fire huse.

NYBYGGERNE updates:

Opdatering 8. september: Aflyst pga. øget Corona-smitterisiko. 

[mail sendt til alle tilmeldte]

Kære tilmeldte til Nybyggerne

Coronasmitten er den seneste uge steget og der er kommet skærpede restriktioner og anbefalinger om at være meget forsigtig med større events.

I det lys føler vi ikke at vi som skole længere kan forsvare at afholde et stort event som Nybyggerne, med deltagere fra hele landet. Det er med meget blødende hjerte, at vi vælger at aflyse … 🙁

Vi afholder stadig et mini-Nybyggerne event kun for eleverne på Epos og arrangørerne fra Sønderborg rollespilsklub. På den måde holder vi vores arrangørevner parate og Nybyggerne-flammen i live, så vi er i form og klar til et større event, når Corona-situationen igen tillader det. Foreløbig er næste Nybyggerne sat til at være 17-18 april 2021.

Du kan få dine penge refunderet ved at gå ind på Nybyggernes hjemmeside og udfylde aflysningsformularen senest d. 28 september.

Jeg sender en mail ud til jer, når Corona-situationen igen tillader, at vi afholder Nybyggerne.

Bedste hilsener,

Mathias

Opdatering 7. september 2020: Infobrev udsendt

Jeg har i går sendt et infobrev ud med praktiske informationer om spillet. Læs infobrevet her. 

Opdatering 31. august 2020: SCENARIET ER FYLDT OP

Vi har nu lukket for tilmelding til Nybyggerne d. 12-13 september. De sidste få roller tildeler vi nuværende Epos-elever. 

Nåede du ikke at få en plads? Sæt allerede nu kryds i kalenderen: Næste Nybyggerne finder sted d. 16-18 april. Vi åbner for tilmeldingen i slutningen af september her på siden. 

Opdatering 11. maj 2020: Vi udsætter til 12-13 september

På grund af Corona-epidemien er vi nødt til at udsætte Nybyggerne til 12.-13. september.  Vi vil bede alle jer, der har tilmeldt jer til spillet her i foråret om at udfylde denne formular. I formularen kan du vælge, om du vil have dine penge refunderet, eller om du vil overføre din tilmelding til spillet d. 12-13 september. (Overfører du din tilmelding beholder du selvfølgelig din rolle i spillet). Håber vi ses til september 🙂


 
 

Gå til spillets facebookbegivenhed