NYBYGGERNE updates:

Opdatering 23. sept: Tak for et fantastisk godt spil i weekenden! Næste Nybyggerne bliver 25.-26. april 2020. Denne hjemmeside bliver opdateret med mere info når vi nærmer os. Se billederne fra det netop afsluttede spil i spillets Facebookalbum

Tilmeldingen åbner til januar. (Men du kan allerede nu tilkendegive din interesse via spillets Facebookbegivenhed)

Opdatering 17. sept: Infobrev er sendt ud per mail. 

Opdatering 10. sept: Dokumentet med mål og missioner for spillet er nu offentliggjort. 

Opdatering 3. sept.: Vi har holdt vores første arrangørmøde og lavet den indledende rollefordeling for de, der tilmeldte sig hurtigt. Alle har fået en af deres prioriteter. Fra nu af foregår rollebookningen ‘først til mølle’. -Du kan se i dokumentet, hvilke roller der er ledige. Du kan først booke en rolle når du har tilmeldt dig via tilmeldingsformularen (se længere nede her på siden) 

 

Nybyggerne

OBS: Nedenstående tekst er forældet og vedrører det spil Nybyggerne vi afholdt i September 2019. Der kommer en opdatering af denne side vedr. næste spil d. 25-26 april 2020, når vi har planlagt flere detaljer. 

Liverollespil på Efterskolen Epos d. 20.-22. september

Kan du lide fantasy-rollespil der lægger vægt på karakterspil, drama og på at skabe en spændende fortælling sammen? Så overvej at tage med, når Sønderborgs liverollespilsklub (SLuRK) og Efterskolen Epos afholder rollespillet ‘Nybyggerne’!

Nybyggerne er et rollespil, som handler om intriger, politik og mødet med det ukendte – sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor tre grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert og farligt: Hvis de tre grupper skal klare sig godt i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion og hvilken kultur skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan mønstre respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


 

Genre og spillestil

Du kan deltage i spillet på flere måder. Hvis du synes forhandling, intriger og drama er interessant, kan du fokusere på det politiske spil omkring stormøens råd. Hvis du er mere til action og eventyr kan du medbringe dit sværd eller din bue, og tage på ekspeditioner ind i skoven, og måske være med til at finde rigdomme, som kan hjælpe dit hus frem mod en lysere fremtid.
I løbet af spillet vil der blive afholdt 4 store tingmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen. 

Tre huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de tre huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante folk fra Thyros eller de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en  oversigt over spillets roller. Efter du har tilmeldt dig (det gør du ved at følge linket længere nede på siden) så går du ind i rolledokumentet og skriver dit navn på en ledig rolle. Hvis du foretrækker at skrive en rolle selv, så kan du også gøre det og sende teksten til Mathias for at få rollen godkendt – forstander@efterskolen-epos.dk .

Sørg for, at den rolle, du skriver, har relationer til de andre karakterer i spillet. Undgå at skrive en rolle som netop er ankommet til øen og slet ikke kender nogen – for det vil give dig for lidt baggrund at spille på.

Sørg også for at din rolle har en vis realisme over sig og ikke er for ‘magisk’ – se f.eks. om du kan ramme stemningen fra de første par sæsoner af ‘Game of Thrones’. (Så: Datter af en fattig adelsfamilie med et konfliktfyldt/kompliceret forhold til sine søskende = cool! Dæmonfyrsten Balthazar der leder efter en amulet der kan sikre ham verdensherredømmet = ikke så cool – i hvert fald ikke lige i dette spil ;o)  )

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at tage en af de forskrevne roller, og så selv digte videre på den.  

Ud over at vælge (eller skrive) en rolle, så skal du også vælge en håndfuld mål eller missioner til din rolle. Dine mål vil give din karakter dybde og vikle dig ind i spillets plot. Se listen med mål og missioner.  

Hvem er spillet for?

Spillet er for rollespillere i alderen 8-20 år. Rollespillere over 20 år kan søge om at deltage som NPC’er eller som spillere – det gør du ved at skrive til Mathias på forstander@efterskolen-epos.dk og fortælle lidt om, hvad du gerne vil bidrage med og/eller hvilken type rolle du gerne vil spille.

Forældre eller klubpædagoger er desuden meget velkomne til deltage i spillet sammen med deres unge rollespillere.

Nybyggerne er et spil, som fokuserer på drama, karakterspil, politik og intriger. Men hvis man er en yngre spiller (på f.eks. 8-10 år), som har mere lyst til eventyr og kamp, så er spillet designet sådan, at du også kan vælge at fokusere på det.

Skab fordybelse – og brug off-game rummet når du trænger til pause

Nybyggerne er skrevet som et scenarie, der lægger vægt på indlevelse i rollerne. Det gode og intense drama næres, når alle er i deres rolle og derved bidrager til magien omkring den fælles fortælling. Undgå derfor så vidt muligt off-game snak i spilområderne. Når du trænger til en pause fra spillet så brug vores off-game rum. Der kan du drikke en kop the eller kaffe, få en sludder, spise en snack, spille et slag skak eller hvad du ellers har lyst til, indtil du er klar til at bevæge dig ud i spillet igen. 

Program for dagene

Fredag d. 20. september kl. 20.00-22:
Relations-workshops og forberedelser for ældre spillere (for 11 år- voksen. Yngre spillere er dog også velkomne til at snige sig med, hvis de har lyst, og er gode til at holde koncentrationen om den slags).
Vi kommer til at tale med hinanden på skift to-og-to, så vi kan begynde at få et indtryk af hinandens karakterer, skabe relationer, konflikter, forhistorier med mere. -Vi skal jo forestille alle at være indbyggere i det samme lille ø-samfund, så for realismens skyld er det vigtigt, at vi bruger noget tid på at lære hinandens roller at kende.

Lørdag d. 21. september: Spildag 9.30-22
Vi starter med en kort workshop, og spiller derefter hele dagen indtil kl. ca. 22. Yngre spillere kan nøjes med at være med i tidsrummet 9.30-19. (Så behøver man ikke tænke i overnatning). Ældre spillere kan overnatte i telt eller i Epos’ gymnastiksal. -Husk sovepose og liggeunderlag. 

Søndag d. 22. September: Debriefing og nedpakning
Vi deler highlights og værdsættelser fra spillet, brainstormer på ideer til kommende spil og pakker spillet ned i fællesskab. Vi slutter af med at spise pandekager sammen. Vi forventer, at alle der er 13 år eller ældre deltager i nedpakningen og oprydningen/rengøringen efter spillet (medmindre man ved tilmeldingen laver anden aftale med Mathias). Kl. 12.30 er siger vi tak for denne gang. 

Pris

Prisen for scenariet er 130 kr som betales ved tilmeldingen via mobile pay til 78014. Eller, alternativt, som kontooverførsel til Reg: 2720 Konto: 4397 490 594. Husk at angive navn sammen med betalingen. 

Mad

Prisen inkluderer forplejning under scenariet.
Medbring selv et krus – gerne et, der ser lidt gammeldags ud, f.eks. af keramik. Det ser sejere ud end at drikke af et plastikkrus. 

Anden praktisk info

Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. De betyder bl.a. at arrangementet naturligvis er helt alkoholfrit. Bemærk også at Epos’ grund er røgfri. 

Spillet arrangeres af Epos og SLuRK men vi vil meget gerne have besøg af rollespillere fra nær og fjern! (Inviter gerne folk du kender fra andre klubber med til spillet)

 

Tilmelding

Tilmeldingen foregår ‘først til mølle’ via denne side (knappen nedenfor), og der vil af hensyn til spildynamikken være begrænsning på deltagerantallet. Men frygt ikke: Hvis du ikke nåede at tilmelde dig i tide, er der måske stadig en plads til dig som NPC. -Skriv til forstander@efterskolen-epos.dk

-Hold dig orienteret om sidste nyt i eventets facebookbegivenhed. Via begivenheden har du også mulighed for at begynde at danne relationer til andre spilleres karakterer allerede inden spillet. 

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 16. september (senere tilmelding er mulig, men koster 200 kr. i stedet for 130 kr.).  

Spørgsmål?

Skriv til Mathias Granum, forstander@efterskolen-epos.dk . Eller brug forummet i facebookbegivenheden.