Mød vores nye forstander, Kasper Appel

Den 1. februar 2023 tiltræder Kasper Appel som forstander, og vi vil gerne benytte lejligheden til at præsentere Kasper for alle jer, der følger med i livet på Epos. 

Ansættelsesprocessen i sig selv var meget spændende og opløftende: 19 kandidater havde søgt stillingen, og det var et meget stærkt felt af ansøgere, som havde solid ledererfaring og god sans for Epos’ profil.

I ansættelsesudvalget deltog Epos’ bestyrelse samt tre medarbejderrepræsentanter. Seks ansøgere blev kaldt til samtale, og tre af dem gik videre til en anden runde. Her blev de udsat for forskellige samarbejdsopgaver, rollespil og simulationer. -De skulle blandt andet holde en morgensamling, lede et lærermøde og bygge et tårn af spaghetti under tidspres. Epoeter hjalp til som medspillere i nogle af øvelserne.  

Undervejs fik vi et rigtig godt billede af vores kandidater, og deres måde at interagere med elever og medarbejdere på. Det var et begejstret ansættelsesudvalg, som ved slutningen af dagen kunne pege på Kasper Appel som den nye forstander for Epos. 

Kasper er 35 år, og flytter til Epos fra København, hvor han siden 2018 har været leder af fritidsordningen på Ørestad Skole. Han har alsidige erfaringer med både personaleledelse, økonomistyring, fundraising og byggesager. Derudover er han en garvet rollespiller, og har været aktiv i Rollespilsfabrikken (et stort frivilligt fællesskab for rollespillere) siden 2010. Her har Kasper blandt andet stået for at arrangere en stor sommerlejr gennem en årrække. 

På den private front danner Kasper par med  Ida, og sammen  har  de  to drenge, Aksel på 4 år og Oskar på 10 måneder. 

Kasper er lige nu travlt optaget af at være på barsel. Men i anledningen af vores december-nyhedsbrev fik vi en telefonsnak med ham mens han gik en tur med barnevognen, og fik lejlighed til at stille ham et par spørgsmål: 

 

Fem hurtige spørgsmål til Kasper Appel

Hvorfor valgte du at søge jobbet som forstander på lige netop Efterskolen Epos?

Epos kombinerer mange af de ting, jeg holder rigtig meget af: Unge mennesker, dannelse og læring. Epos er et sammensurium af mine hobbyer. Og så vil jeg gerne give noget tilbage til et miljø, der har givet mig rigtig meget. Der er noget fantastisk over at kunne være med til at forme kommende generationer af nørder i Danmark!

 

Hvad er dine værdier som leder?

Jeg synes man skal være nærværende, forstående. Og så synes jeg at man skal være tydelig. Tydelig er måske det forkerte ord – oprigtig. Man skal kunne tale om de ting, der gør ondt, selvfølgelig på en ordentlig måde. Man skal kunne tale om det, der betyder noget, og ikke kun prøve at fikse symptomerne.
 

Hvilke slags nørderier går du op i?

Hvor meget plads har du at skrive på? Der er en del. Her i den kolde tid kan jeg lide at spille computer, for tiden er det spillet Dark Tide. Og så spiller jeg en masse brætspil med venner. Jeg er også i gang med at lave kostumer til forskellige scenarier til sommer. Bl.a. Mythodea, Krigslive og et spil der hedder Jordens Salt. Og så er jeg og en gruppe venner fra Rollespilsfabrikken i gang med at stable et scenarie på benene, der hedder ’sange fra den nye verden’. Det er en fantasy-setting som minder om koloniseringen af USA, og spillet kommer omkring temaer som den spirende arbejderbevægelse, forholdet til kolonimagten, og forholdet mellem videnskab og mystik.  

 

Hvad siger din familien til at flytte fra København til Fynshav?

De glæder sig vildt meget, især min kone. Hun synes det er vildt fedt. Til forskel fra mig har hun aldrig rigtig gjort noget dumt – hun har gået den lige vej uden de famøse fjumreår. For hende er dette her også en mulighed for at bryde med det forventede og gøre noget sjovt og anderledes.

Mine børn er lidt for unge til helt at forstå det. Axel er 4, og min yngste er 11 måneder.

 

På Epos har vi jo fantasy bordrollespils-univers der hedder Alsia. Hvis man placerede dig i sådan en verden, hvilken karakter ville du så være?

Der ville jeg nok være en Halfling Lore Bard (en hobbit-troubadour, red.). Det er en support-rolle der kan lidt af det hele, og er rigtig god til at ‘spille andre gode’. Han kan ikke nødvendigvis gøre geniale eller storslåede ting, men han kan som regel gøre tingene en smule bedre.


Velkommen til, Kasper. Vi glæder os til at lære dig bedre at kende!

Kasper, Ida-Marie og deres to drenge Aksel og Oskar.