MEDARBEJDERE

Mathias Granum

- Forstander

Mathias Granum (f. 1981), cand. mag. i musikterapi. Har været lærer på Vester Thorup Efterskole hvor han grundlagde det, der senere blev kendt som Fantasmos Rollespilscamps. Har desuden været projektleder i Dansk Flygtningehjælp, og har undervist medarbejdergrupper i emner som pædagogik, kommunikation og samarbejde.

Mathias er sammen med sin partner Alea Moreno initiativtager til Efterskolen Epos. Inspirationen kom en filosofisk nytårsaften hvor de tillod sig selv at stille det store spørgsmål: Hvad vil vi allerhelst bruge de næste 20 år af vores liv på? Han er en person, der ikke går af vejen for at hive et par år ud af kalenderen for at gøre det rugbrødsarbejde der skal til for, at drømme kan blive til virkelighed.


Tue Thinggaard

- Daglig opgaveleder, engelsk

Tue Thinggaard (f.1977). Cand.mag i etnografi og antropologi. Arbejdede fra 2012 på Aalborg Universitet med at undervise og vejlede på det nye studie teknoantropologi. Har også beskæftiget sig med den mere tingslige side af kultur gennem hans arbejde på De Etnografiske Samlinger hos Moesgård Museum. Han har lavet antropologisk feltarbejde på så eksotiske lokaliteter som rollespilsklubber, blå kors, internetcaféer og vindblæste øer ud for den irske vestkyst. Hans primære erfaring i at arbejde med unge mennesker har han fået gennem 7 år som leder i FDF. Har siden 1989 (ca.) arbejdet med at udvikle sine rollespilskompetencer – det startede med Sværd & Trolddoms: ”Lav dine egne eventyr”. Den dag i dag holder han stadig fast på, at hans evner i terningekast er uovertrufne – dette medførte at han på hans ansøgning til stillingen som lærer på Epos skrev: ”Min d12 mod din d20? Du taber!” En påstand der ikke blev efterprøvet…

Tue er daglig opgaveleder på Epos, underviser i engelsk og leder temaforløb.  


Esben Wilstrup

- Inklusionsleder, dansk

Esben Wilstrup (f. 1982). Psykolog, rollespiller og legesyg aktivist. Esben har brugt de sidste 10 år på at forstå, hvorfor så urimeligt mange børn (og voksne) har det svært – og hvad der skal til, for at vi kan forvandle vores skoler og institutioner til læringsfællesskaber, hvor vi kan lære og udvikle os lige så stærkt, som i de første år af vores liv. Det har fået ham til at nørde pædagogik, udviklingspsykologi, læringsteori, folkeskolens historie, læringsspil, improvisationsteater, sprogfilosofi og kulturaktivisme i Aarhus, Sydney og New York. Undervejs har han opdaget, at undren, leg og fællesskab er det bedste, vi har, når det kommer til at skabe læring og udvikling. Gennem sit arbejde som bl.a. lærer, PPR-psykolog, og som selvstændig konsulent (for bl.a. Undervisningsministeriet) har Esben undervist og vejledt elever, undervisere, pædagogisk personale og ledere i hele landet.

Esben brænder for at skabe undren, leg og fællesskab. På Epos er Esben inklusionsleder og dansklærer.


Rita Nielsen

- Forretningsfører

Rita Nielsen ( f. 1964) Uddannet kontorassistent ved Haderslev kommune, undervisnings- og kulturforvaltningen. Har bl.a. arbejdet ved 2 forskellige kommuner og på 2 daghøjskoler. Det har altid været kontorjobs, der relaterede sig til børn og unge eller socialt udsatte voksne. De sidste 12 år har hun været sekretær på en anden efterskole, der har eksisteret i over 60 år. Samtidig har hun i 10 år været ansat freelance af Efterskoleforeningen, hvor hun bl.a. har lavet kurser og ydet administrativ rådgivning for sekretærer/forstandere. Hun er en ildsjæl og har været engageret i rigtig mange foreninger de sidste 25 år. Hun går ikke af vejen for en god ide, men er også god til at strukturere, styre økonomi, personaleretslige forhold og overholde deadlines. Sønderjyde med stort S.


Esben Bue Halskov

- Matematik, UU-vejleder

Esben (f. 1982) er uddannet lærer fra VIA University College i Aarhus. Under og umiddelbart efter sin uddannelse har Esben arbejdet som pædagog i fritids- og ungdomsklub med fokus på relationsarbejde omkring brætspil og computerspil. Det er også her interessen for legende læring er blevet vakt og hvorfor Efterskolen Epos var en naturlig udfordring at prøve kræfter med.


Mads Lund

- Dansk

Mads Lund (f. 1980) er cand. mag. i litteratur og kulturel betydning. Har siden 2008 arbejdet som innovationskonsulent i den offentlige sektor. Her har han prøvet kræfter med både region, kommune og det sociale arbejde, hvor tiden er gået med organisations- og metodeudvikling.
Ved siden af arbejdet, er han en særdeles aktiv fortæller; han fortæller historier i både ind- og udland. Har turneret rundt i landet med tre større fortælleforestillinger, som han selv har skrevet.
Begyndte at undervise i rollespil i ungdomsskolen, da han var 15 år gammel. Underviser i fortælling og narratologi på Syddansk universitet, højskoler og efterskoler.


Katrine Palsgård Lundstrøm

- Matematik

Katrine Lundstrøm (f.1982) BA i Dramaturgi og Museologiske studier. Efter en god tid i folkeskolen lokkede Epos med muligheden for målrettet fælles arbejde for at gøre de svære skolefag legende lette for vore elever – umuligt at modstå! Katrine er mor til to, og på Epos regerer hun med kugleramme og lommeregner matematiklokalet – når ikke hun fristes af symaskinen og kostumelokalet.


Marlene Lillebæk

- Dansk, cosplay

Marlene Lillebæk (f. 1990) er uddannet lærer med linjefagene dansk, engelsk og håndværk & design og har derudover specialiseret sig inden for dramapædagogik og æstetiske læreprocesser. Hun tror på, at sanselige oplevelser og egne erfaringer er den bedste vej til læring. Har tidligere arbejdet hos Det Sociale Netværk med at holde workshops og oplæg for unge om mental trivsel, noget som hun tror på kan fremmes gennem en kreativ tilgang til undervisning og en åben og anerkendende dialog med eleverne.

Marlene har desuden en hang til eventyr, som gør at hun elsker at rejse og stifte bekendtskab med nye kulturer, virkelige eller forestillede. Dette kommer blandt andet til udtryk i en stor interesse i alting fantasifuldt, lige fra anime og cosplay over fantasy og science fiction litteratur og tv-serier til fortællinger og skrivning. Hun har selv cosplayet on-and-off i en del år og nyder at på Epos at arbejde med cosplay som en del af sin hverdag.


Lotte Bobzin

- Inklusion

(f. 1973) Pædagog med speciale inden for udsatte familier. Hun har arbejdet i daginstitutioner, folkeskole, ungdomsskole, boligsocialt og som mentor for udfordrede unge og deres familie. Lotte er en naturnørd og elsker at bruge naturen som et læringsrum. Hun har både smagt stegte bænkebiddere og levende melorme. Lotte er lokal og bor i Fynshav sammen med mand og to teenage drenge samt en håndfuld dyr.


Rasmus Overgaard Jensen

- Historie, religion

Rasmus Overgaard Jensen (f. 1987). Er uddannet Cand. Mag. i Anvendt filosofi, med en bachelor i historie. Har altid været en legende sjæl, der med en eftertænksomhed (distræthed) har undret sig over verden. Rasmus har siden barnsben deltaget aktivt i frivilligt foreningsliv i form af FDF og live rollespil, og har både været leder for børn og unge, og lavet arrangørarbejde for større rollespils- arrangementer. Derudover har han arbejdet på den sociale skadestue i Aalborg. I det daglige dyrker han det finurlige, smil og lidt digteri.


Nynne Søs Rasmussen

- Engelsk, samfundsfag

Nynne Søs Rasmussen (f. 1986) er uddannet sociolog fra Københavns Universitet. Da hun fik et årsvikariat på et teknisk gymnasium, som underviser i samfundsfag, opdagede Nynne, at hun simpelthen blev nødt til at leve af at undervise. Siden 2015 har hun undervist i folkeskolen, og læst til meritlærer med linjefag i dansk og engelsk om aftenen. Nynne har stor erfaring med at designe og afvikle læringsrollespil igennem sit mangeårige freelancearbejde for firmaet Rollespilsakademiet. I sin fritid er Nynne en passioneret rollespiller, der spiller alt fra traditionelt bordrollespil til mere eksperimenterende liverollespil i både ind- og udland. Gladest er hun måske, når hun får lov til at slå sig løs som benhård kriger på slagmarken med sin trofaste tohåndshammer iført fuld pladerustning.


Martin Kindberg

- Naturfag

Martin Kindberg. 1987, Har en kandidatgrad i biologi fra SDU Odense, og har en stor interesse for biologi, teknologi, furry, videnskab, rollespil og natur generelt. Har arbejdet som underviser på VUC over flere perioder, samt været naturvejleder på Limfjordsmuseet af flere gange.


Ivo Rickenbacher

- Tysk

Ivo Rickenbacher (f. 1991) er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole med linjefagene tysk, matematik, musik og drama. Ivos chancer for ikke at blive en nørd blev ødelagt af hans far, som har sin egen brætspilsforretning og introducerede Ivo til Magic-kort, da Ivo fyldte seks år. Ivo er fra Schweiz, hvor han voksede op i et idyllisk dal med bjerge omkring (som han aldrig så, fordi han havde travlt med at læse den nye Harry Potter), men da han blev færdig med gymnasiet, skulle han opleve verden og endte på en højskole i Danmark. Her forelskede han sig i efter- og højskoleverdenen og besluttede sig for at blive lærer.


Fie Voigt Andersen

- Tysk

Fie Voigt Andersen (f. 1994) er årspraktikant fra Den frie Lærerskole med linjefag i tysk, matematik, fysik/kemi og håndværk & design. Da Fie i sin tid skulle beslutte sig for, hvad hun ville være, når hun blev stor, søgte hun ind på Syddansk Universitet for at læse Psykologi. Men efter halvandet år fandt hun ud af, at hun hellere ville være sammen med mennesker end at læse om dem i en bog. Siden Fie for første gang besøgte den tyske hovedstad som 13-årig, har den tyske kultur, historie og sprog været et interesseområde, men det blev for alvor en passion, da hun startede på Lærerskolen i Ollerup.

Fritiden bruger Fie ofte i håndværkslokalerne, hvor hun arbejder med forskellige kreative projekter, der inkluderer alt fra smedning til filtning. Når solen skinner, tager hun gerne sin cykel med på tur over de sydfynske alper. Hun spiller også gerne musik og synger, hvorfor hun ind imellem kan høres på afstand, når hun synger på gangene.


Fie Huusfeldt

- Skriveværksted og inklusion

Fie Huusfeldt (f. 1988) er uddannet folkeskolelærer fra Frederiksberg Seminarium og cand. mag i Lifelong Learning fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

Fie er undervisningsblæksprutte og er altid på jagt efter nye måder hvorigennem vi kan blive klogere på hinanden og verden. Hendes nysgerrighed har blandt andet taget hende omkring jobs som kulturguide i Københavns Kommune, underviser ved Jyllandsposten samt ved organisationen Lær for livet.

Ved siden at sin lærergerning er Fie forfatter med en række små udgivelser bag sig, hun har taget afgang fra Hekseskolen samt Talentskolen i Næstved.

Når Fie ikke underviser på Epos, er hun skriveunderviser ved Forfatterskolen i Aabenraa og Sønderborg Ungdomsskole.


Jeppe Nybo Jørgensen

- Valgfag og inklusion

Jeppe Nybo Jørgensen (f. 1977) er uddannet cand. mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet. Har arbejdet tolv år ved Aarhus Brandvæsen, både som brandmand i udrykningsstyrken og som underviser i uddannelsesafdelingen. Herigennem havde han sin vante gang på alverdens pædagogseminarier, skoler, daginstitutioner, virksomheder, museer og foreninger med kurser i førstehjælp og brandsikkerhed og fik smag for at undervise. Undervisning og formidling har også været et centralt element i hans mangeårige engagement i Røde Kors, hvor han bl.a. også har arbejdet med sårbare børn og unge.

 

Jeppe er en passioneret rolle-, bræt- og figurspiller; det sidste også på turneringsplan. Når han ikke kommanderer flåder af plastikrumskibe i en fjern fjern galakse, er Jeppe del af en international podcast om lyssværdkampe, dusørjægere og Stormtroopers i samme univers, hvor andre kan nyde fordel af værternes taktiske indsigt (eller mangel på samme). Jeppe har desuden boet syv år i Holland, og er – sammen med sin hollandske kæreste og deres lille Hobbit – vendt hjem for at arbejde på Epos.


Simon Steen Hansen

- Dansk

Simon Steen Hansen (f.1983) er uddannet cand. mag. i Teatervidenskab- og Performance Studier fra Københavns Universitet. Han har gennem mange år arbejdet med læringsrollespil på museer og andre institutioner, hvor han har udviklet en passion for at undervise.  

Simon er en internationalt anerkendt rollespilsforfatter, og han har designet alt fra abstrakte og nonverbale kunstrollespil til actionfyldte scenarier om pirater, hvor det gælder om at vinde. Han har i mange år været en af de drivende kræfter bag Danmarks største rollespilskongres, Fastaval.


Kristina Stampe

- Idræt

Kristina (f. 1988) er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole med fagene friluftsliv, idræt, drama og dansk. De sidste to år har hun læst til bevægelsespædagog på Gotved Instituttet for at specialisere sig i kroppens mysterier.

Med udgangspunkt i et holistisk menneskesyn og anker i det anatomiske og fysiologiske forsøger hun at give eleverne en stærkere kropsbevidsthed og bevægelsesglæde, med brug af elementer som leg, musik, afspænding, teambuilding og bevægelse i alle former og farver.

Kristina har arbejdet på specialpædagogiske skoler, efterskoler, en friskole, som kursusholder på ø-lejr og hos DGI’s Bevægelseskorps.

Kristina agerer i mange af livets facetter ud fra Pippis udsagn: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert.”


Tine Ellitsgaard Gottschau (på barsel i skoleåret 2018-19)

- Idræt, inklusion

Tine Ellitsgaard Gottschau (f. 1984) har i de sidste tre år arbejdet som psykolog med rådgivning, terapi, undervisning og supervision. Hun har et mangeårigt engagement i Mellemfolkeligt Samvirke bag sig, hvor hun bl.a. har udviklet og faciliteret ledertræning af unge civilsamfundsaktivister fra hele verden. Hun har i Sex og Samfund arbejdet som seksualunderviser og rådgiver for unge.
Hun elsker at være med til at udvikle fællesskaber med plads til forskellighed og rum til at tage ejerskab, hvilket hun bl.a. gjorde som projektleder i etableringen af den sociale Café Blom på Nørrebro. Hun har altid danset og været i bevægelse – også som nysgerrig verdensfarer, hvor fransk bl.a. har hjulpet hende, da hun fór vild i Sydfrankrig som 15-årig. Tine har været ven af Epos siden skolens start og glæder sig til at blive aktiv medskaber af skolen gennem inklusionsarbejde og som underviser i svedblok, fransk og life skills.


Kamilla Vigsø Ravnholt (på orlov i skoleåret 2018-19)

- Dansk, cosplay

(f. 1985) Uddannet lærer med linjefagene håndarbejde, billedkunst, dansk og engelsk. Har en stor interesse og viden inden for de kreative fag og er så ofte som muligt at finde ved en symaskine. Hun har erfaring med legende og kreativ undervisning i både dansk og matematik. Efter hendes mening giver undervisning kun mening når den er sjov, legende og fanger elevernes interesse. Hun er uddannet ordblindeunderviser og har både fungeret som mentor og underviser inden for feltet. Er vild med sprog, tekster og fortællinger. Camilla har et lyst og roligt sind og har stor erfaring med at arbejde relationelt med unge og hjælpe dem med at finde selvtilliden og roen i at være dem de er. På Epos underviser Kamilla blandt andet i dansk og cosplay.


David Mills

- Pedel og IT ansvarlig

He has a love for most things geek, from rpg’s to magic the gathering to wargaming and pc gaming. Was raised using computers right from as early as he can remember which has ended up getting him jobs, a life in Denmark with a wife and child, so very good things can come from computers!

He spent a year living in Versaille working for Blizzard Entertainment. Have worked many years as a “pedel” on a university sports ground maintaining the buildings inside and out giving him the experience and confidence to take on this job.

He also loves facing new challenges that this job throws at him every day.


Rikke Eis

- Pedel


Jannie Christensen

- Pedelmedhjælper


Hanne Merethe Olesen

- Køkkenleder


Nina Hakanowitz

- Køkkenleder


Mona Davidsen

- Køkkenmedhjælper


Else-Marie Jensen

- Regnskabsassistent


Aileen Bitterhoff

- Vikar

Aileen Bitterhoff, Født 1990 i Stuttgart i Tyskland. Hun har gået på Østerskov Efterskole (anden årgang, 2007-2008), hvor hun fik et indblik i hvordan en skole med leg kunne fungere.
Aileen er uddannet dyrepasserassistent ved Landbrugsskolen i Roskilde. Hun havde sin elevplads i dyrehandelen Poppi dyrecenter i Hillerød.
Hun har en stor interesse inden for rollespil, furries, dyr, anime, udklædning, gaming, tegning og andre kreative emner. Hun har arbejdet i butik i flere år – alt fra turisme til dyr – samt tegner semi-pro i fritiden.
Interessen for Epos kom da hendes kæreste (Martin Kindberg) blev ansat på skolen. Hun vil gerne medvirke til at bygge Epos op, da Østerskov Efterskole er noget, der har givet et stort og godt indtryk på hende og hun vil gerne bidrage til at kommende elever får en ligeså god oplevelse med Epos.