Nybyggerne på Stormøen
– liverollespil på Epos

Nybyggerne er et rollespil, som handler om familiedrama, om mødet med det ukendte, og om at samarbejde på tværs af kulturelle forskelle. Spillet er sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 

Hvem kan deltage?

Spillet er som udgangspunkt for dig, der går i 5-9 klasse. Ældre rollespillere kan søge om at komme med som ’Senior rollespillere’ eller arrangører. Nogle af vores Nybygger-scenarier er med overnatning, og i så fald skal du gå i 7-9 klasse for at deltage. Dette vil fremgå af det enkelte scenarie.
Nybyggerne er et spil, som fokuserer på drama, karakterspil, politik og intriger. Men hvis man er en yngre spiller, som har mere lyst til eventyr og kamp, så er spillet designet sådan, at du også kan vælge, at fokusere på det.

Har du aldrig spillet rollespil før?
Det er ingen problem: Du får tildelt en mentor inden spillet, som kan hjælpe dig ind i din rolle og svare på dine spørgsmål både før og under spillet.

Hvornår holder vi Nybyggerne?

Vi holder Nybyggerne ca. 3 gange om året. Næste spil er: 

  • Lørdag d. 11. marts 2023 kl. 12-19.30. Pris: Gratis for en-dags gæster. 300 kr. for overnattende gæster.  Se Facebookevent. Deadline for tilmelding: 24. februar. (Senere tilmelding er mulig, hvis vi har ledige pladser)
  • Fredag d. 26. maj 2023 kl. 19 -Søndag 28. maj kl. 13.30. For dig der går i 7-9 klasse (alle deltagere overnatter). Pris: 300 kr. Se Facebookevent.

Tøv ikke med at kontakte spilleder Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk, tlf. 5054 5467, hvis du har spørgsmål 🙂 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor fem grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert: Hvis de fem grupper skal klare sig i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan vinde respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


Genre og spillestil: Drama og intrige

Spillet handler om politik, forhandling, intriger og familiedrama.  I løbet af spillet vil der blive afholdt en række store rådsmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen.

Fem huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de fem huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante og elitære folk fra Thyros, de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen, det filosofiske fællesskab Stoikerne, eller det omrejsende gøgler- og købmandsfolk Omarerne. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en oversigt over rollerne i spillet. Når du tilmelder dig skal du ønske 2-3 roller i prioriteret rækkefølge. I god tid inden selve spillet får du at vide, hvilken rolle du har fået. Hvis du synes det er svært at vælge rolle, kan du også tilmelde dig uden at vælge rolle – så vil din mentor kontakte dig og hjælpe dig med at finde en rolle, som passer til dig. 

Selvskrevne roller:
Bemærk at du i dette scenarie ikke kan skrive din egen rolle. Du skal vælge en af de roller, som i forvejen er skrevet (men du må selvfølgelig gerne digte videre på den, og give den dit eget touch). Dette er fordi det er vigtigt for os, at alle rollerne passer til hinanden og til universet.
Undtagelse: Hvis du er yngre rollespiller, behøver du ikke vælge en af de skrevne roller:

Simplere roller til yngre spillere
Hvis du er en ung rollespiller, f.eks. omkring 5. klasse, og du ikke har lyst til at spille en kompliceret rolle, så kan du vælge en rolle som eventyrer, opdagelsesrejsende eller kriger. Det eneste du så skal forholde dig til er, hvilket af de fem huse du vil være i. -Men din rolle behøver ikke at have en masse forhistorie eller relationer til andre roller. Det kan vi evt. hjælpe dig med at skabe selve spildagen når du ankommer. 

Pris og mad 
Det er gratis at deltage i Nybyggerne som 1-dags spil. Medbring selv madpakke. Det koster 300 kr. at deltage med overnatning fredag-søndag, og her er mad inkluderet i prisen. 

Til alle scenerierne vil være ‘udskænkning’ i spillets kro. Medbring selv et krus – gerne et, der ser lidt gammeldags ud, f.eks. af keramik.

Angående overnatning til weekend-eventet
Overnatning foregår i sovesal (eller i telt hvis du er frisk!). Hvis du overnatter så medbring selv liggeunderlag og sovepose.  

Tøj til at være udendørs: Meget af scenariet foregår udendørs. Sørg for at have tøj med, så du kan holde varmen – også om aftenen. Et inderlag af uld kan være en god idé.

Kostume: Vi opfordrer dig til så vidt muligt selv at have kostume med. Har du intet kostume, eller har du brug for at låne noget til dit kostume, så kontakt din mentor, som kan hjælpe dig med at finde noget i Epos’ kostumesamling. 

Regler: Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. Bemærk bl.a. at Epos er røgfri, og at snus ikke er tilladt. 

Tilmelding: Tilmelding til scenariet åbner her på siden nogle måneder før spillet.  

Nybyggernes Discord-server: Spillet har sin egen Discord-server som du kan bruge til at møde dine medspillere inden spillet, og måske danne nogle in-game relationer. Det er også via Discord at du vil få kontakt til din mentor. Serveren er kun for dig, der faktisk deltager i spillet. 

Nybyggernes Facebookgruppe: Spillet har sin egen Facebookgruppe, hvor deltagere (og forældre) kan se billeder fra spillet – og fra tidligere afviklinger at spillet. Brug den f.eks. til at finde inspiration til dit kostume. 

Vil du vide mere om universet?
Som inspiration kan du læse forhistorier for nogle af spillets karakter. Læs Frejs og Coronellas forhistorier her.  Flere kapitler/forhistorier er på vej.  

Har du andre spørgsmål?
Så tøv ikke med at skrive til spilleder Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk eller ring til Mathias på tlf. 50545467.