Opdatering 19. april: Infobrev udsendt

Nybyggerne – liverollespil på Epos

Nybyggerne er et rollespil, som handler om familiedrama, om mødet med det ukendte, og om at samarbejde på tværs af kulturelle forskelle. Spillet er sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 

Hvem kan deltage?

Spillet er som udgangspunkt for dig, der går i 7-9 klasse. Ældre rollespillere kan søge om at komme med som ’Senior rollespillere’ eller arrangører. Hvis du går i 5-6 klasse kan du deltage, hvis du tilmelder dig sammen med en ældre rollespiller, som har dig ’under vingerne’. Nybyggerne er et spil, som fokuserer på drama, karakterspil, politik og intriger. Men hvis man er en yngre spiller, som har mere lyst til eventyr og kamp, så er spillet designet sådan, at du også kan vælge, at fokusere på det.    

Hvornår holder vi Nybyggerne?

Vi holder Nybyggerne to gange om året, som regel i starten af oktober og slutningen af april. Næste spil er:

Lørdag d. 23. april 2022 kl. 10-20.30.

-med mulighed for at overnatte på Epos fra fredag til søndag, hvis du går i 7-9 klasse (eller hvis du deltager som arrangør). 

Siden her bliver løbende opdateret med mere info, men tøv ikke med at kontakte spilleder Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk, tlf. 50545467, hvis du har spørgsmål 🙂 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor fem grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert: Hvis de fem grupper skal klare sig i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan vinde respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


Genre og spillestil: Drama og intrige

Spillet handler om politik, forhandling, intriger og familiedrama.  I løbet af spillet vil der blive afholdt en række store rådsmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen.

Fem huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de fem huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante folk fra Thyros, de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen, det filosofiske fællesskab Stoikerne, eller det omrejsende gøgler- og købmandsfolk Omarerne. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Nybyggerne ‘Special Edition’ d. 23. april: Fyrstens ø

Til spillet d. 23. april lavet en lille justering i forhold til det Nybyggerne-spil nogle af jer kender fra tidligere: Denne gang starter spillet med, at der allerede sidder en fyrste på Stormøens trone: Fyrst Miandush (samme karakter som blev valgt som fyrste i slutningen af sidste spilgang, oktober 2021). Undervejs i spillet skal du som spiller gøre op med dig selv, om du er loyal overfor fyrst Miandush, eller om du gerne så ham væltet af magten. 

Deltog du ikke i spillet i oktober? Ingen grund til bekymring! -Dette spil er ikke en ‘fortsættelse’ af sidste spil. Alle karakterer starter på en frisk, og det eneste der ‘hænger ved’ fra sidste spilgang er, at øen nu har en fyrste. 

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en  oversigt over rollerne i spillet . Når du tilmelder dig skal du ønske 2-3 roller i prioriteret rækkefølge. I god tid inden selve spillet får du at vide, hvilken rolle du har fået. 

Simplere roller til yngre spillere

Hvis du er en ung rollespiller, f.eks. omkring 5. klasse, og du ikke har lyst til at spille en kompliceret rolle, så kan du vælge en rolle som eventyrer, opdagelsesrejsende eller kriger. Det eneste du så skal forholde dig til er, hvilket af de fem huse du vil være i. -Men din rolle behøver ikke at have en masse forhistorie eller relationer til andre roller. Det kan vi evt. hjælpe dig med at skabe selve spildagen når du ankommer. 

Program for dagene

Fredag d. 22/4 kl 19: Ældre deltagere (dvs. 7.-9. klasse og arrangører) ankommer til Epos fredag aften. Her vil vi forberede spillet, og lære at danse Omarisk Polka! (Så vi er klar til forårsfest på Stormøen). Vi vil også begynde at danne relationer mellem vores karakterer. -Vi skal jo forestille alle at være indbyggere i det samme lille ø-samfund, så for realismens skyld er det vigtigt, at vi bruger noget tid på at lære hinandens roller at kende.
Der er mulighed for at overnatte på Epos i sovesal eller i eget telt. Seniorrollespillere (dvs. dig, der er ældre end 9. klasse), er også velkomne fredag aften, men vi kan desværre ikke tilbyde overnatning til seniorrollespillere på selve Epos. 

Lørdag d. 23 kl 10: Alle spillets deltagere ankommer til Epos. Vi gør de sidste forberedelser og sidst på formiddagen går vi ‘in-game’. 

Lørdag d. 23. kl. 18: Spillet slutter for de yngre spillere (5-6 klasse) og vi siger tak for i dag! Ældre spillere stiller om til at holde forårsfest på Stormøen.

Lørdag d. 23. kl. 20.30: Spillet slutter for de ældre spillere. Man kan bryde op her, eller overnatte på Epos til søndag. 

Søndag d. 24. kl 9-12: De, der har overnattet, runder spillet af sammen: Ser billeder, evaluerer, pakker ned, rydder op og spiser pandekager. Klokken 12 siger vi farvel og på gensyn 🙂

Pris og mad 
Deltagelse i lørdagens spil koster 110 kr. som overføres ifm. tilmeldingen. I prisen er indregnet at man får frokost og aftensmad. Medbring selv et krus – gerne et, der ser lidt gammeldags ud, f.eks. af keramik.

Hvis du overnatter på Epos fra fredag-søndag er den samlede pris 160 kr, og inkluderer også morgenmad lørdag og søndag. 

Angående overnatning
Overnatning foregår i sovesal (eller i telt hvis du er frisk!). Hvis du overnatter så medbring selv liggeunderlag og sovepose.  

Tøj til at være udendørs: Meget af scenariet foregår udendørs. Sørg for at have tøj med, så du kan holde varmen – også om aftenen. Et inderlag af uld kan være en god idé.

Regler: Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. Bemærk bl.a. at Epos er røgfri, og at snus ikke er tilladt. 

Tilmelding: Tilmelding til scenariet åbner her på siden nogle måneder før spillet.  

Nybyggernes Discord-server: Spillet har sin egen Discord-server som du kan bruge til at møde dine medspillere inden spillet, og måske danne en in-game relation eller to. Du får mere info om dette ifm. tilmeldingen. Du kan også bare møde op på selve dagen, og tage den derfra 🙂

Vil du vide mere om universet?
Som inspiration kan du læse forhistorier for nogle af spillets karakter. Læs Frejs og Coronellas forhistorier her.  Flere kapitler/forhistorier er på vej.  

Har du andre spørgsmål?
Så tøv ikke med at skrive til spilleder Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk eller ring til Mathias på tlf. 50545467. 

Gå til tilmelding – klik her

Update 27/1 2022: Tilmelding er nu åbnet! Vi har også oprettet en Facebookbegivenhed for spillet d. 23. april 2022. 

Link til spillets Discord server.  (Kun for deltagere, ikke for forældre)

Link til spillets karakterark – udskriv og udfyld det gerne inden ankomst.