Nybyggerne – liverollespil lørdag d. 5. juni 2021

Efter lang tids corona-pause kan vi nu endelig begynde at afholde events igen! Så… hvis du kan lide fantasy-rollespil der lægger vægt på karakterspil, drama og på at skabe en levende fortælling sammen, så overvej at tage med, når vi afholder liverollespillet ‘Nybyggerne’ d. 5. juni!

Nybyggerne er et rollespil, som handler om familiedrama, om mødet med det ukendte, og om at samarbejde på tværs af kulturelle forskelle. Spillet er sat i en ‘light’ fantasyverden a la Game of Thrones eller Skammerens Datter. 

Ift. Corona: Spillet foregår primært udendørs. For at være på den sikre side sørger vi alligevel for at holde os under det indendørs forsamlingsloft, som på det tidspunkt er 50 personer. Deltagerpladserne er derfor forbeholdt kommende elever og dig, der overvejer at blive elev på Epos, og gerne vil have en smagsprøve på rollespil. 

Alle deltagere skal ved ankomst fremvise en negativ PCR-test som er max 48 timer gammel. Hvis det slet ikke er praktisk muligt for jer, at få lavet en PCR test, kan vi også acceptere en quicktest/antigentest. 


Teaser – spillets setting

På en fjern ø i Stormhavet bor fire grupper af nybyggere, som er rejst dertil fra hvert deres hjemland. Nogle er flygtet fra undertrykkelse og tyranni; andre er rejst ud i det ukendte for at prøve lykken. Men livet som nybygger er usikkert: Hvis de fire grupper skal klare sig i den nye verden, er de nødt til at danne alliancer og skabe et samfund, som bygger bro over deres forskelligheder. Men hvilken religion skal dominere øen? Vil ægteskaber på tværs af kulturerne kunne binde øens folk sammen? Og vil det lykkes øens råd at vælge en leder, som kan vinde respekt og opbakning fra alle øens folkeslag?”


 

Genre og spillestil: Drama og intrige

Spillet handler om politik, forhandling, intriger og familiedrama.  I løbet af spillet vil der blive afholdt 4 store tingmøder, hvor der skal stemmes om vigtige beslutninger, som vil få konsekvenser for resten af spillet. Der skal blandt andet stemmes om, hvem der skal vælges som øens vagtkaptajn, ypperstepræst/inde og fyrste, og om hvilke love og traditioner, der skal gælde på øen. 

Fire huse søger magten

Inden du ankommer til spillet skal du have valgt, hvilken af de fire huse, du ønsker at repræsentere: De hårdføre Norigere, de elegante folk fra Thyros, de dystre slangetilbedere af Serpentia-ordenen eller det filosofiske fællesskab Stoikerne. Hvert hus holder sammen et stykke hen ad vejen, men er også præget af interne modsætninger og konflikter.

Hvilken rolle kan jeg spille?

Her kan se en  oversigt over spillets roller. Når du tilmelder dig skal du ønske 2-3 roller i prioriteret rækkefølge. I god tid inden selve spillet får du at vide, hvilken rolle du har fået. 

Ud over at vælge en rolle, så skal du også vælge en håndfuld mål eller missioner til din rolle. Dine mål vil give din karakter dybde og vikle dig ind i spillets plot. Se listen med mål og missioner.   

Du må meget gerne tænke over mål og missioner inden du kommer. Men hvis det føles lidt overvældende, så kan vi også hjælpe dig md det på selve dagen.  

Program for dagen

Tid: Lørdag d. 5. juni kl 10-20.30.

Vi starter dagen med tjek ind, briefing og relationsworkshops i de fire ‘huse’ og på tværs af huse. Vi kommer til at tale med hinanden på skift to-og-to, så vi kan begynde at få et indtryk af hinandens karakterer, skabe relationer, konflikter, forhistorier med mere. -Vi skal jo forestille alle at være indbyggere i det samme lille ø-samfund, så for realismens skyld er det vigtigt, at vi bruger noget tid på at lære hinandens roller at kende. Selve spillet begynder ved middagstid og slutter omkring kl. 20, hvorefter vi samles, deler highlights fra spillet og siger farvel. Klokken 20.30 bryder gæsterne op, og vi fra Epos går i gang med nedpakningen.    

Pris og mad 
Deltagelse koster 110 kr. som overføres ifm. tilmeldingen. I prisen er indregnet at man får frokost og aftensmad. Medbring selv et krus – gerne et, der ser lidt gammeldags ud, f.eks. af keramik. 

Tøj til at være udendørs

Meget af scenariet foregår udendørs. Sørg for at have tøj med, så du kan holde varmen – også om aftenen. Et inderlag af uld kan være en god idé.

Regler

Under hele arrangementet gælder Epos’ almindelige regler. Bemærk bl.a. at Epos er røgfri, og at snus ikke er tilladt. 

 

Tilmelding

Tilmeldingen foregår ‘først til mølle’, og det samlede deltagerantal inkl. hjælpere fra Epos er begrænset til 50. Hvis du er blevet inviteret til dette event af Tue Thinggaard, så har du fået et separat link, som du skal bruge når du tilmelder dig. (Det er fordi vi har reserveret et vist antal pladser til kommende elever der skal gå på Epos 2021-22, og som endnu ikke har besøgt Epos.) 

Hvis du ikke har modtaget et specifikt link fra Tue Thinggaard, så brug formularen herunder 🙂

Alder og målgruppe: Scenariet er for dig, der går i 7-9 klasse, og som overvejer at blive elev på Epos – eller allerede er skrevet op. 

Tilmeldingsfrist: Tirsdag d. 25. maj. Herefter sætter vi os og fordeler roller og sender besked ud om hvilken rolle, du har fået. 

Kan jeg allerede nu begynde at danne relationer til andre spillere/karakterer?

Ja, vi har oprettet en  facebookbegivenhed. Den kan du bruge til at lægge planer og lave aftaler med andre spillere. Når vi har fordelt rollerne plejer vi også at lave messenger-grupper for hvert hus. Det er helt frivilligt om du ønsker at deltage i planlægningen inden spillet – du kan også bare møde op på dagen, og tage den derfra. 

Vil du vide mere om universet?

Som inspiration kan du læse forhistorier for nogle af spillets karakter. Læs Frejs forhistorie her.  Flere kapitler/forhistorier er på vej.  

Har du andre spørgsmål?

Så skriv til spilleder Mathias Granum, mathias@efterskolen-epos.dk eller ring til Mathias på tlf. 50545467. 

Tilmelding

Det ser ud til at scenariet er fyldt op. MEN vi har holdt nogle pladser i reserve til kommende elever, der endnu ikke har besøgt Epos. Hvis du er blevet inviteret til dette event af Tue Thinggaard, så følg det link han har delt med dig. Alternativt kan du skrive til mathias@efterskolen-epos.dk for at komme på venteliste. -Så får du også besked når vi frigiver de øremærkede pladser.