Øjenvidneberetning fra Fantasmos sommercamp

Sommerens Fantasmos-camp lakker mod enden og alle deltagerne er lige nu ved at gøre skolen ren inden de drager hjemad. Det gøres selvfølgelig i Epos’ traditionelle Kampen mod Kaos, hvor koste, mopper og gulvklude mobiliseres i den evige kamp mod snavs og skidt.

Enhver krig har sine poeter og det gælder selvfølgelig også Kampen mod Kaos; vores Hemmingway hedder Anna Voss Jacobsen og her er hendes erindringer fra Fynshavsfronten: 

“Lige nu går alle de andre og kæmper ”Kampen mod Kaos” (oprydning). Da jeg midlertidigt er på krykker, har jeg fået et andet hverv. Jeg holder ”Kampen mod Ordene”. Så her kommer en lille fortælling om hvordan det er at være på camp på Epos.

Lige fra dag 1 har alle været søde, hensynstagende og forstående. Da man først ankommer, står hjælpere og arrangører klar til at tage imod en. Man når nærmest ikke at få sagt farvel til mor og far, før man nørder rundt med komplet fremmede i magiske universer. Det er nok en af de bedste ting ved en camp. Man kan med sikkerhed dele sin mærkelige ynglingsserie med andre, uden at være i tvivl om hvorvidt det er interessant for modparten at høre om. 

Der sker mange spændende ting på en Camp. Vi har haft svedblokke, der både giver sved på panden, men også et spil på læben. Der er afholdt forskellige rollespil, af den ene og den anden slags. Selv har jeg faktisk aldrig spillet særligt meget rollespil. Jeg valgte at tage på camp for at hænge ud med en masse skønne mennesker, for på Epos er der plads til alle, så længe man har mod på at prøve noget nyt. Så jeg blev kastet ud på dybt vand, dog ikke uden redningskrans eller livreddere på bredden. Sidste aften på Camp slutter med et stort liverollespil. Når man sådan er omgivet af mennesker, der er vant til at spille rollespil flere gange om ugen, kan det godt være lidt angstprovokerende for sådan en som mig, men heldigvis er Epos jo fyldt med helt ud igennem fantastiske voksne, der står klar til at støtte, hjælpe og inspirere. Så frygt ej!

Min Camp har været MAGISK, så hvis du overvejer at afprøve en camp, så spring ud i det. Det kan kun blive fantastisk!”