Rollespilleren

Kan du lide at skabe fortællinger sammen med andre?

Kan du lide at skabe magiske historier sammen med andre? Kan du lide spændingen ved at bevæge dig ind i et nyt univers, hvor alle muligheder ligger åbne for dine fødder? Kan du lide at opbygge en karakter, og derigennem lære flere sider af dig selv at kende?

Så er Epos nok en skole for dig!

Hvad enten du er live­-rollespiller eller pen­-and­-paper rollespiller, så vil du hos os få de optimale betingelser for at udvikle dig indenfor din interesse. På Epos får du adgang til gode værksteder hvor du kan lave kostumer og grej til liverollespil, og du kan deltage i liverollespil både her på efterskolen eller tage med dine efterskolevenner ud til scenarier rundt om i landet. 

Som bordrollespiller får du mulighed for at blive undervist i fortællingens kunst af erfarne historiefortællere, og du vil få hjælp til at skrive dine egne rollespilsscenarier. Desuden får du en stor gruppe efterskolevenner, som er klar til at prøve dine spil sammen med dig, for det er ved at øve os med hinanden, at vi udvikler os.

Lær gennem drama, rollespil og improvisation

På Efterskolen Epos vil du opleve en helt ny måde at blive undervist på, for meget af vores undervisning foregår gennem dramaøvelser og rollespil. I to uger af gangen vil du fordybe dig i et læringsrollespil, hvor du går på opdagelse i en fiktiv verden. Du lærer at tænke hurtigt, at sætte dig i andres sted og at lytte til, hvor den fælles fortælling er på vej hen.

I løbet af året kommer du til at træde ind i mange forskellige roller. – For eksempel: En adelig opdagelsesrejsende  fra en steampunk verden; en eventyrfigur fra Alice i Eventyrland og en elev på et Hogwarts-inspireret trolddoms-akademi. På Epos er rollespil ikke kun noget, du gør i din fritid. Det er en del af undervisningen! -For vi ved at du lærer mere og husker tingene bedre, når du selv er aktiv og medskabende mens du lærer.  

Følg linksene nedenfor og se film med eksempler på, hvordan undervisningen på Efterskolen Epos ser ud. 

Rollespil på Efterskolen Epos

Steampunk-rollespillet Terra Incognita

Rollespillet ‘Alice‘ (-in wonderland)

College of Wizardry – et rollespil på et magisk slot

Et par billeder fra liverollespil på Epos:

Se video om at lære gennem leg

Et tidspunkt hvor du har god tid, så sæt dig godt til rette og se denne video – evt. sammen med din familie. Den tager cirka 15 minutter.
I filmen vil du møde nogle af lærerne på Efterskolen Epos, som fortæller om, hvordan rollespil, drama og teaterøvelser kan lære dig vigtige ting om dig selv og om andre. Filmen er lavet på vores årlige studietur til det magiske slot College of Wizardry.

Spil politiker – og lær om samfundsfag på en anden måde

Hvor meget mon du kunne lære om politik og forhandling hvis du skulle spille rollen som politiker? Og hvor meget kunne du lære om naturen og miljøet, hvis du skulle være ambassadør for én bestemt dyreart eller planteart, og forhandle med andre ambassadører om din arts rettigheder?

Læringsrollespillet ‘Arternes Parlament’ er et eksempel på, hvordan du gennem rollespil kan lære pensum fra både samfundsfag og biologi. Hør elever fortælle hvad de lærte af spillet i denne lille film. 

Mange forskellige slags valgfag: 

På Efterskolen Epos får du måske smag for nye interesser, og du kan melde dig på en stor vifte af valgfag og fritidsaktiviteter som: Fægtning, brætspil og spildesign, forfatterklub, teatersport, sminke og special effects, kostumeværksted og meget mere.

Life skills – bliv klogere på livet:

På et år på Efterskolen Epos kommer til at lære en masse forskellige ting – både i undervisningen og i fritiden:
Du får nye venner, du bliver bedre til at samarbejde og løse konflikter, du lærer hvad der skal til for at komme i god fysisk form, du lærer om dig selv og hvordan du reagerer i forskellige situationer og du opdager måske talenter du ikke anede du havde -­ og meget meget mere.

Få en smagsprøve – tag på camp

Find ud af om Epos for dig ved at tage med på en camp i en ferie. På en Epos camp lærer du andre unge at kende, som deler dine interesser. Campen starter med at vi bliver rystet sammen gennem drama- og samarbejdsøvelser. Derefter kan du i løbet af ugen vælge dig på en vifte af forskellige workshops. Få et indtryk af en camp i filmen herunder.