Købsaftale i hus

Vi har netop modtaget den endelige købsaftale på de skolebygninger som tidligere husede Danebod Højskole, og vi har hermed afklaring omkring, hvor Efterskolen Epos skal slå rod. Vi har ventet på dette øjeblik i stor spænding gennem længere tid. Processen trak ud, fordi der var mere end én panthaver som skulle godkende handelen. Nu kan vi endelig underskrive købsaftalen og sende den til undervisningsministeriet, sammen med vores ansøgning om forhåndsgodkendelse.

DANEBOD HØJSKOLE: I det år vi nu har arbejdet med at oprette Efterskolen Epos, har vi overvejet adskillige geografiske placeringer for vores nye skole. Af alle de skoler vi har set på, er Danebod Højskole den mest charmerende. Den ligger i byen Fynshav på øen Als i Sønderjylland. Den er omgivet af grønne områder, ligger tæt på skov og 5 minutters luntetur fra en blå flag badestrand. Skolen råder over gode faciliteter og god plads – både ude og inde. Den har mange små snirkler samt nogle historiske bygninger, som gør skolen velegnet som stemningsfuld ramme for rollespil.

TRANSPORTMULIGHEDER: Skolen ligger få minutters gang fra Bøjden-Fynshav færgen, hvilket er en stor fordel for elever fra Fyn og Sjælland. Fra Århus er transporttiden 2t. 5 min. i bil, og fra Aalborg 3t. 8 min. På Epos ønsker vi at være meget aktive i forhold til at støtte elever og forældre i at arrangere fælleskørsel, så man både sparer benzin, og forældrene sparer transporttid. Desuden vil vi tilrettelægge skoleåret sådan, at der fordelt over året vil være forlængede weekender. På den måde får elever, der kommer langvejs fra, mere glæde af at have taget turen. Vi forventer at de øvrige weekender bliver fyldt af så mange spændende aktiviteter, at ingen har lyst til at tage hjem…

SE SKOLEN: Vi holder åbent hus på Efterskolernes Dag den 28. September. I efterårsferien, uge 42, afholder vi vores første Fantasmos Rollespilscamp på skolen, og tilmeldingen åbner i slutningen af næste uge.

Et afgørende skridt er hermed taget i vores arbejde med at grundlægge Efterskolen Epos, og skabe fortællinger for livet! Vi forventer at det kommende år bliver mindst lige så spændende som det år, der har ledt op til, at vi nu kan sætte vores underskrift på købsaftalen.