Fortællekursus EPOS – sommer 2016, uge 30

AFLYST: Kurset er aflyst pga. for få tilmeldinger.

Præsentation

Vi lever i en verden, hvor vi bombarderes med reklamer, rapporter, power points og informationer. I dette virvar af informationer træder fortællingen pludselig frem, og glimrer som kommunikationsform i kraft af sit nærvær.

Men hvordan fortæller man, så andre lytter og budskabet står krystal kart? Hvordan strukturerer man en fortælling, improviserer, bruger humor og følelser i en historie?

Det lærer du på dette kursus om fortælling og mundtlig formidling.

På kurset vælger du ét af fire spor, som du følger hele ugen. I løbet af ugen vil der både være oplæg, workshops og træning af dine kompetencer i mundtlig formidling.

Den sidste dag på kurset, får du lov til selv at stå på scenen og vise hvad du har lært, når vi åbner dørene for gæster til en hyggelig fortælleaften.

Kurset er for dig, som gerne vil forbedre din mundtlige kommunikation og gribe dine lyttere med en god historie.

Ugens program kan hentes her

Underviserne og de fire tematiske spor, du kan vælge, er:

Kari Brinch – Kunsten at fortælle et eventyr

Vil du gerne lære, hvordan man fortæller eventyr, så publikum glemmer tid og sted? Vil du have tips til, hvordan du tolker et eventyr og gør dig fri af teksten? Vil du arbejde med stemme og kropssprog?

“Fortæl mig dit yndlingseventyr, og så skal jeg fortælle dig, hvem du er!” Nogenlunde sådan sagde C. G. Jung, den berømte psykoanalytiker. Sammen begiver vi os ind i en eventyrlig verden fuld af fæle væsener, smukke prinsesser og kæmpende helte. Nogle historier taler mere til os end andre. Vi stiller skarpt på, hvordan du vælger det eventyr, der passer til dig.

Kari er en garvet H.C. Andersen eventyrfortæller, men har også personlige fortællinger, kærlighedshistorier og løgnehistorier på repertoiret. Hun har fortalt historier for tusindevis af børn og voksne og har mange års erfaring inden for storytelling, formidling og performance. Kari er indehaver af firmaet Storytale. Nærvær, personlighed og humor er nøgleord, når Kari fortæller, og din nethinde fyldes af billeder, du aldrig glemmer. Kun en hårfin grænse adskiller tårer fra smil.

Kari har fortalt i hele landet, og de seneste år er det blevet til deltagelse i bl.a. Lystløgneraften, Story Slam, Story Fight Night, Kronborg Fortællefestival, HCA festivals og Fanø Fortællefestival. Hun er fortæller hos ”Besttellers” i København.

Kari Brinch

De sidste 3 år har Kari arbejdet tæt sammen med forskere fra HCA Centret, Syddansk Universitet om konceptet ”Eventyrlige fortælleforedrag”. Hun er forfatter til “Rosa-bøgerne” og formand for fortællernes landsforening ”Fortællere i Danmark”.

Kari er uddannet folkeskolelærer, har læst pædagogisk psykologi i Schweiz og har taget Besttellers Masterdiplom i fortælling. Kari har tidligere været ansat som eventyrformidler i ”Fyrtøjet” – et kulturhus for børn og som skolechef i den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe (tidl. Danfoss Universe).

Læs mere på Storytale.dk eller på Storytales Facebookside her

Pernille Stockfleth – The Art of Storytelling

På dette spor får du redskaber til at:

  • Finde dine egne – og nye historier
  • Fortælle godt og levende
  • Finpudse materialet
  • Lade dig inspirere af ord, musik, rum, steder, tider og ting

Jeg hjælper dig til at finde din egen unikke fortællerstemme, og hjælper dig til at blive klog på hvad netop du brænder for at fortælle. Jeg tør godt garantere: gode grin, masser af læring, et utal af øvelser i et trygt læringsrum, og masser af inspiration! Når ugen er gået er du en dygtigere og modigere fortæller!

Pernille Stockfleth er en rigtfacetteret og blændende fortæller, der både mestrer det urkomiske og det gravalvorlige. Hun brænder for det talte ord – og er ikke bange for at bruge det! Hun mestrer de fleste afarter af den mundtlige fortælling, men hjertet banker især for de selvskabte fortællinger.

Pernille er en meget erfaren fortæller der har været professionel fortæller i mere end ti år, og som derfor har fortalt for titusindvis af børn og voksne, blandt andet: på Besttellers, på Teateret ved Sorte Hest, Lystløgner i Huset KBH, og ved Fortællerangreb på skoler. Hun er, gennem årene, igen og igen blevet inviteret til at fortælle på en lang række fortællefestivaller i hele landet: Words, en international fortællefestival i Helsingør, på Nr. Vosborg, på Fanø, Spoken Words i Odense, på Lejre Fortælle festival

Pernille Stockfleth

Hun turnerer land og rige rundt med en refusionsgodkendt fortælleforestilling: ” Ellen – Velkommen til Helvede” En sand historie om en modstandskvinde fra Dragør. Om mod, møder, og modstand.

Hun har stor erfaring med undervisning i historiefortælling, hun har undervist børn og voksne, unge og gamle i en lang årrække.

Pernille er medlem af: Besttellers , Vigga og Brohovederne,  og medstifter af foreningen ’1-2-3 Historier Nu!’ som hun driver sammen med Mariane Josefsen. Hun driver sit eget fortællefirma: Levende Fortællinger.

Thomas Kirk – Humor i fortællingen

Humoren er som bekendt det eneste man ikke er i besiddelse af når man skal forsøge at beskrive den. Ikke desto mindre vil vi med frisk mod kaste os over opgaven, at indkredse det humoristiske i historiefortællingen og med stor forventning om selv at blive ramt hyppigt i lattermusklerne. Vi skal eksperimentere og udfordre os selv i fortællekunsten, og derigennem undersøge, hvad der typisk virker sjovt i en fortælling, og hvilke virkemidler man kan benytte sig af. Og hvad med det tragiske og forbindelsen til det komiske? For slet ikke at tale om de individuelle forskelle i smag? Til syvende og sidst bliver formlen ikke enklere end Storm P´s beskrivelse af at lære at tale fransk, ”Fransk er meget nemt: hest hedder cheval, og sådan er det hele vejen igennem”. Sådan ca. er det vist også med humoren.

Thomas Kirk er medlem af Fortællere i Østjylland og har siden 2013 fortalt til diverse fortællearrangementer i Østjylland. I 2013 vandt Thomas Story Slam-finalen på teater Katapult i Aarhus, og har i 2015 og 2016 fungeret som vært for dette arrangement.

Thomas Kirk

Derudover har Thomas undervist i historiefortælling på Hadsten Højskole og lærerhøjskolen i Ollerup, samt deltaget i Spoken words-festivalen i Odense. Thomas har været højrehåndet så længe han kan huske og har ikke sprunget et måltid over siden 2003. Han glæder sig enormt meget til Als, det sønderjyske kaffebord og fortællinger i spandevis i uge 30!

Mads Lund – Følelse & nærvær i fortællingen

Hvordan bliver du nærværende i fortællingen? Hvordan bruger du følelser, så lytterne kan mærke historien krybe ind under huden? Hvordan får du fortællingens sanse-billeder til at træde krystalklart frem, så lytterne tydeligt kan se handlingen for sig?

Vi arbejder med visualisering og skuespils-øvelser for at åbne fortælling og få adgang til fortællingens følelser, stemninger og dit eget nærvær under formidlingen.

Mads Lund er semi-professionel fortæller og har siden 2004 optrådt offentligt. Han skriver selv det meste af sit materiale og har blandt andet turneret rundt i landet med tre fortælleforestillinger. I 2013 og 2015 optrådte Mads på Words festival på Kronborg arrangeret af BestTellers. I 2011 fortalte han på Vertell Festival i Zwolle, Holland i forbindelse med en masterclass af Jan Blake.

Fortællingerne drejer sig ofte om identitet, fantasiens kraft og livets foranderlighed. 2016 vandt Mads Lund Story Slam på Odense Teater.

Til daglig arbejdet Mads som dansk- og støttelærer på efterskolen Epos og som ekstern lektor i narratologi og fortællingens funktion på Syddansk Universitet i Odense.

Tid: Søndag d. 24. juli kl. 16 – Lørdag d. 30. juli kl. 14

Sted: Læs mere om Epos efterskole, faciliteter og lokationen her.

Pris: 4.000 kr.
2.500 kr. Hvis du er under én eller anden form for uddannelse, så kan du komme med for denne pris. Til denne pris forpligter du dig til at hjælpe til i køkkenet og påtage dig mindre rengøringsopgaver.

Tilmeldingsfrist:
Søndag d. 10 juli 2016 kl. 24.00.
Tilmeld dig i formularen herunder.

Mere info
Hvis du ønsker mere information eller har spørgsmål
til kurset er du velkommen til at kontakte hovedarrangør
og campleder Mads Lund.

Tlf.: 27 97 69 90

Mail: Mads Mail