Anerkendende kommunikation

Vi lærer bedre når vi er blandt venner. På Efterskolen Epos vil vi skabe et miljø, hvor vi bakker hinanden op i at udvikle os. –Både fagligt og som mennesker.

AT FØRE EN SAMTALE er en grundlæggende menneskelig evne, som vi alle bruger hver dag. Men det er også en kunst. Og man kan øve sig i at mestre den. Hvordan giver man for eksempel kritik på en måde, så det styrker den anden? Hvilke roller kan være gode at tage, når man samarbejder om et projekt? Hvordan støtter man andre i selv at tage en beslutning? Og hvornår siger venlig stilhed mere end ord?

Kommunikation er meget mere end overførsel af information fra punkt A til punkt B. Det er en levende proces, som former hvem vi er. Vi ønsker at give denne proces gode betingelser, blandt andet ved at arbejde med anerkendende kommunikation.

Det handler om at skabe en kultur af tillid, som gør det muligt at være ærlige overfor hinanden. Når lærere og elever føler sig frie til at tale fra hjertet, giver vi hinanden gode muligheder for at udvikle os i fællesskabet.

På Epos vil du lære om kommunikation, konfliktløsning og samarbejde på mange måder: Gennem teori, praksis og – ikke mindst – leg. Vi vil også arrangere hyggelige aftensamlinger, hvor der, i stearinlysets skær, er plads til at være filosofiske og eftertænksomme sammen. Og du vil blive en del af en mentorgruppe som bakker dig op.

Læs dette blogindlæg af forstander Mathias Granum om hvordan et fællesskab kan støtte én i at være den, man gerne vil være.